Beste datingsites België

De 3 beste online datingsites in België

Online dating belgie

Er zijn veel goede sites beschikbaar met voldoende kansen om je perfecte match te ontmoeten, vooral als je in een van de grotere steden woont, zoals Brussel, Charleroi, Antwerpen of Gent, die een grotere pool van online daters hebben om uit te kiezen. naar de meer landelijke gebieden van het land.

1. EliteDating.be

Elite Dating is vooral geschikt voor slimme, succesvolle professionals in hun 30s en 40s, die online dating in het verleden hebben vermeden. Als datingsite gaat Elite Dating uit van veiligheid / beveiliging en de legitimiteit van haar leden.

Alle nieuwe leden worden doorgelicht door een elite-selectie van professionals die worden ingehuurd om te controleren op potentiële oplichters. Trouw aan zijn naam, Elite Dating is een site van hoge kwaliteit, waarvan ik genoot. Het aanmeldingsproces is lang en gedetailleerd, wat leidt tot zeer compatibele overeenkomsten. Maar u moet betalen voor het premium-lidmaatschap om iets te doen dat verder gaat dan het maken van een profiel.

2. Meetic.be

Meetic.be is gevestigd in Boulogne-Billancourt, België en bestaat al sinds 2001. Van alle datingsites in België, denk ik dat dit de op één na beste is. Vanaf het schamele begin is Meetic.be voortdurend gegroeid tot het nu de meest uitgebreide online datingsite in heel Europa is.

3. Parship.be

Parship.be maakt deel uit van de Parship.com-familie van sites die in 2001 in Duitsland werd gelanceerd en vervolgens in 2002 wereldwijd werd uitgebreid.

Deze datingsite heeft een solide matching-systeem, dus het zou singles aanspreken die serieus op zoek zijn naar een levenspartner. Bij het aanmelden moet je een uitgebreide persoonlijkheidstest afleggen. Deze antwoorden worden gebruikt om u de beste overeenkomsten te vinden.

Hoewel sommige mogelijk worden uitgesteld door de hoeveelheid tijd die het kost om deze test te voltooien, vind ik het leuk om persoonlijkheidstests te doen. Als je single bent en in België woont, denk ik zeker dat je moet overwegen om lid te worden van Parship.be, vooral als je serieus een serieuze relatie zoekt.

MAAK GRATIS PARSHIP ACCOUNT AAN

5 tips voor het ontmoeten van mensen in Brussel, België

Duurzame vriendschappen sluiten is een van de sleutels tot een succesvol expat-leven. Maar mensen ontmoeten in een nieuw land is niet eenvoudig. In feite is een van onze meest gestelde vragen: “hoe ontmoet ik mensen in België?” Hier zijn 5 plaatsen om mensen in Brussel te ontmoeten.

Na acht jaar in Brussel hebben we het geluk dat we een ongelooflijk netwerk van internationale vrienden hebben opgebouwd (en ja, veel van hen zijn Belg.) Maar het was niet gemakkelijk, vooral voor mij, als een slepende echtgenoot en introvert. Terwijl Andrew aan het werk was, omringd door een netwerk van collega’s, was ik alleen thuis. Ik moest mezelf veel verder brengen dan mijn persoonlijke grenzen, om eruit te komen en mensen te ontmoeten.

Vrienden maken in een nieuw land kan een hele klus zijn, vooral voor achterblijvers en ouders thuis blijven. Daarom wilden we onze tips delen over waar we mensen in België kunnen ontmoeten. Hoewel de volgende voorbeelden voornamelijk specifiek zijn voor Brussel, kunt u deze tips overal ter wereld toepassen op uw expat-opdracht.

1. Krijg Classy

Een van de snelste manieren om mensen te ontmoeten, is om je aan te melden voor een klas. Het kan ook een geweldig hulpmiddel zijn om u te helpen integreren in uw nieuwe thuisland. Poets je Frans of Nederlands op, zodat je met je buren kunt praten of een kookcursus kunt volgen om meer te weten te komen over de Belgische keuken. (Chocolade maakt iemand?)

Het grootste voordeel van het volgen van een les is dat je automatisch een interesse zult hebben die vergelijkbaar is met die om je heen. Gebruik je nieuw gevonden tijd als een slepende echtgenoot om te leren hoe je datgene moet doen dat je altijd al hebt willen doen of blijf een passie volgen die je altijd al hebt gehad. Hoe dan ook, je zult gelijkgestemde mensen ontmoeten terwijl je iets doet waar je van houdt.

Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen:

 • Leer Frans met lessen voor alle niveaus bij Alliance Francaise.
 • Het Huis van de Nederlandse Taal van Brussel biedt ondersteuning aan diegenen die Nederlands willen leren.
 • Mmmmh! geeft kooklessen in een verscheidenheid aan technieken en keukens. De meeste lessen zijn in het Frans of in het Nederlands, maar de deelnemers zijn internationaal, dus taal is niet echt een probleem.
 • Leer dansen met Salsa Bruxelles (lessen in het Frans, Engels en Nederlands).
 • Aspria Brussels is een internationaal ingesteld fitnesscentrum met een verscheidenheid aan lessen en evenementen.
 • Alleen omdat je thuis bent met de kinderen, wil dat nog niet zeggen dat je er niet uit kunt komen en andere ouders kunt ontmoeten. Bekijk ons ​​artikel over Activiteiten voor kinderen (en ouders) in Brussel voor manieren om andere moeders en vaders te ontmoeten.

2. Netwerk, netwerk, netwerk

Als je een kamer vol vreemden binnenloopt en een gesprek opvreet, begin je niet te hyperventileren (wat me ook doet) Brussel heeft tal van netwerkmogelijkheden. Naast algemene meet-and-greets zijn er verschillende netwerkevenementen op basis van verschillende thema’s, van voedsel tot technologie. Er komen altijd nieuwe mensen bij, dus je hoeft je nooit de vreemde persoon te voelen.

Hier zijn een paar om te proberen:

 • Sociale netwerksite voor expats, Internations, heeft een actieve gemeenschap in Brussel (en Antwerpen) en biedt verschillende algemene meet-ups per maand. Naast de grote netwerkevenementen zijn er ook subgroepen gevormd rond belangen van sport, eten en wijn.
 • België heeft een startup-omgeving met actieve technologie en u kunt veel van de belangrijkste spelers van de BetaGroup ontmoeten. Netwerk met ondernemers en techneuten een keer per maand.
 • Meet-up.com is een geweldige bron voor allerlei soorten bijeenkomsten. Het is doorzoekbaar op locatie en thema zodat het nuttig kan zijn, zelfs als u niet in Brussel bent gevestigd.

3. Ga uit eten

Wat is een betere manier om mensen te ontmoeten dan tijdens een zelfgemaakt diner. U kunt precies dat doen door een maaltijd te boeken op Bookalokal, een service waar we van houden. In wezen koppelt Bookalokal mensen die dol zijn op koken met mensen die willen eten. Het is geweldig voor nieuwkomers, omdat je direct toegang hebt tot een lokale host die zijn tips en insidergeheimen kan delen en je weet nooit wie er aan je tafel komt. Nog een extra bonus, aangezien veel expats in Brussel maaltijden hosten, iemand is vast van plan om dat voedsel van thuis te koken dat je mist.

Er zijn veel opties om uit te kiezen, vooral in Brussel. We hebben een lange lijst met gastheren die we nog steeds willen proberen (thuisgekookt Mexicaans en Indiaas eten, iemand?). Hier zijn een paar van de gastheren die we van harte aanbevelen:

 • Evelyne – De oprichter van Bookalokal en een gepassioneerde expat en foodie, Evelyne organiseert alles van Belgische bierproeverijen tot elegante diners en informele lunches.
 • Maxine – Foodblogger Maxine (naast een alomtegenwoordige geweldige meid) staat bekend om haar hilarische Murder Mystery Dinners en haar heerlijke desserts.
 • Rui – Wat te leren van Portugese gerechten van een warme en ervaren expat? Rui is jouw man in Brussel.
 • Debbie – We hebben het fantastisch gehad tijdens een weekendworkshop op Debbie’s boerderij in Geel. Leer een vaardigheid in een van haar workshops of leun achterover en geniet van een 100% biologische en lokale maaltijd.

Meld je aan voor Bookalokal via ons en ontvang € 8 om te besteden aan je eerste maaltijd of les.

4. Laat je nationale trots zien

Terwijl een van de beste dingen over expats jezelf blootstellen aan nieuwe culturen is, is soms alles wat je wilt iemand die je obscure culturele referenties begrijpt (Steek je hand op als je de  Beachcombers goed vond ).

Gelukkig is, vanwege de enorme internationale gemeenschap in België, zowat elke natie goed vertegenwoordigd hier. De meeste landen hebben sociale groepen en, of ze nu wel of niet echt gelieerd zijn, je ambassade zou je in de juiste richting moeten kunnen wijzen.

Onthoud goed dat terwijl het kan geruststellend zijn om jezelf te omringen met mensen die je onmiddellijk begrijpen, je nog steeds moeite moet doen om mensen met andere achtergronden te ontmoeten. Waarom zou je anders de moeite nemen om het huis te verlaten?

Aan de andere kant, neem niet aan dat deze clubs allemaal ‘exclusief’ zijn. In de meeste landspecifieke clubs zijn leden toegestaan ​​die een band hebben met hun land, of het nu gaat om een ​​familierelatie, je hebt daar in het verleden gewoond, of zelfs als je gewoon geïnteresseerd bent in een bezoek.

Hier zijn enkele van de grotere organisaties die actief zijn in Brussel:

 • American Women’s Club of Brussels
 • Canadese club van België
 • Brussels British Community Association
 • De Britse en Commonwealth Women’s Club van Brussel
 • De Indo-Belgische Vereniging
 • Friends International (niet-landspecifiek)

MAAK GRATIS PARSHIP ACCOUNT AAN

5. Krijg sociale (media)

Een van de belangrijkste dingen die me hielp als een achterblijvende partner, was het starten van CheeseWeb en een deel worden van de expat bloggemeenschap. Sommige van mijn beste vrienden in België zijn mensen die regelmatig op mijn blog reageren of mij persoonlijk een e-mail sturen. Er zijn veel anderen die ik waarschijnlijk nooit persoonlijk zal ontmoeten, maar die hun ervaringen met expats de afgelopen jaren met mij hebben gedeeld.

Tegenwoordig hoef je geen blog te starten om deel uit te maken van de online expat-community. Sociale netwerksites zoals Twitter en Facebook, maken het gemakkelijk om contact te leggen met andere expats en vragen te stellen. Facebook heeft met name verschillende groepen gericht op expats in België. Vaak zijn er mensen die op zoek zijn naar een ontmoeting in de ‘echte’ wereld. (Neem zoals elke persoonlijke ontmoeting, normale voorzorgsmaatregelen als u voor de eerste keer iemand persoonlijk ontmoet.)

 • Het leven in België
 • Fans of Flanders
 • Brussels’ Expats
 • Wat gebeurt er in België?

Natuurlijk kun je altijd sociaal bij ons zijn op Facebook en Twitter.

Mensen ontmoeten en duurzame contacten leggen kan moeilijk zijn, waar je ook woont. Als u een nieuwe expat bent, is het beste wat u voor uzelf kunt doen, uitstappen en meteen nieuwe mensen ontmoeten. Zelfs als het in het begin intimiderend aanvoelt, wees gerust, er zijn genoeg anderen in dezelfde situatie, gewoon wachtend om iemand zoals jij te ontmoeten.

MEET MENSEN IN BRUSSEL, BELGIË

Hoe maak je tijd voor online dating wanneer je gek bent druk

Afgelopen herfst nam ik de sprong om online te daten op een nogal gekke tijd in mijn leven. Niet alleen had ik de normale verantwoordelijkheden om een ​​fulltime ondernemer te zijn, maar ik zat ook midden in de eindredactie en proofing van mijn eerste boek.

Het zou gemakkelijk zijn geweest om me te verbergen achter de regel “Ik heb het te druk om te daten omdat ik me concentreer op mijn carrière”, maar dat zou een leugen zijn geweest. Ik was kort geleden uit elkaar gegaan met mijn vriend en het vinden van een nieuwe relatie was voor mij een prioriteit. Dit betekende om authentiek mijn beleggingsfilosofieën na te leven en eerlijk te zijn tegenover mezelf, ik moest er tijd voor vrijmaken. Ik moest ook zo effectief mogelijk zijn, wat betekent dat ik mijn beperkte tijd en energie investeerde in de belangrijkste acties die kunnen leiden tot kwaliteit, persoonlijke data.

Ik ben erg dankbaar dat ik nu offline met een geweldige man kan daten, dus ik dacht dat dit het juiste moment was om mijn beste strategieën te onthullen over hoe je geen tijd verspilt met online daten:

Zorg ervoor dat je tijd hebt om je aan het proces te wijden

In mijn ervaring kost online daten evenveel of meer tijd dan een relatie, omdat je je niet op slechts één persoon richt, maar met veel van hen moet communiceren. Realiseer je dat als je niet bereid bent om tijd vrij te maken om te communiceren en / of mensen te ontmoeten, het misschien geen goed gebruik van je tijd is om helemaal bij te zijn.

Een afzonderlijk e-mailaccount instellen en / of filteren naar een map

Dit houdt alle berichten op één plaats en verlaagt de kans op afleiding gedurende de dag. Op die manier kun je op gezette tijden efficiënt alle nieuwe berichten doorlopen, zoals direct na het werk. Hiermee kun je ook voorkomen dat een van deze meldingen wordt weergegeven als meldingen op je telefoon, wat nogal lastig is als je op dat moment een afspraak hebt met iemand anders.

Negeer de statistieken, weergaven, enz.

Acties spreken meer dan meningen, dus als iemand niet met je heeft gecommuniceerd, wilden ze waarschijnlijk niet naar je profiel kijken. Ik besefte dat het tijdverspilling was (en onnodig verdriet veroorzaakte) om te kijken naar wie mijn profiel of andere vermoedelijke tekenen van interesse bekeek. Door me te concentreren op het reageren op de eigenlijke berichten die ik heb ontvangen, heb ik de beste resultaten bereikt.

Bepaal wat u wilt van tevoren

Je zult dagelijks een hoop beslissingen moeten nemen over de vraag of je met iemand wilt communiceren. Als je al een vrij duidelijk idee hebt van wat je wilt / niet wilt, kun je sneller beslissen wanneer je moet antwoorden of verwijderen. Je bent niemand een reactie verschuldigd en naar mijn mening is kwaliteit beter dan kwantiteit.

Triage Jouw Reacties

Ik kreeg de neiging om veel berichten te ontvangen, dus nam ik een triage-aanpak om mijn besluitvormingsproces te versnellen. Er waren een aantal mensen waar ik direct op reageerde, andere heb ik in een “Later” -map geplaatst en andere heb ik onmiddellijk verwijderd. Ik hoefde nooit echt terug te gaan in de map “Later”, maar dat was een eenvoudigere manier voor mij om mensen uit te zoeken in plaats van de mensen volledig te elimineren waarvan ik niet zeker wist of ze goed bij elkaar pasten, maar toch een aantal mooie eigenschappen had.

MAAK GRATIS PARSHIP ACCOUNT AAN

ONZE DATING WEBSITE FAVORIET VAN 2019?
PARSHIP!

MAAK GRATIS ACCOUNT